Imatran tulevaisuus

        Imatran tulevaisuus

Imatralla on tällä hetkellä asiat aika hyvin, liikuntapaikkoja, kauppoja, ravintoloita, opiskelupaikkoja ja kaikki muutkin ovat lähellä ydinkeskustaa. Imatralla parannettavaa olisi ehdottomasti julkinen liikenne, sekä terveydenhuollon toimialat.           

 

Imatran kaupungin on alettava myös huolehtimaan enemmän vanhuksista, sekä saada enemmän leikki- tai temppupuistoja, jotta lapset viihtyisivät täällä pidempään. Imatralla on paljon myös nuoria, jotka eivät harrasta mitään. Niiden lapsien määrää pitäisi vähentää esim. pitämällä ilmaisia kerhomuotoisia tapahtumia, jotka olisi suunnattu pelkästään nuorille.

Imatralla ei tällä hetkellä ole oikein mitään sellaista mikä vetäisi ihmisiä puoleensa. Imatralle muuttavat ihmiset ovat joko lähikunnista muuttavia tai työn perässä muuttavia. Imatra kaipaisi jonkun uuden piristeruiskeen, kuten jonkun uuden festivaalin tai huvipuisto käynnin. 

Imatran väkiluku on laskemassa, koska imatralaiset ikääntyvät ja syntyvyys on niin alhainen, että voisin arvioida väkiluvun vielä alentuvan entisestään.

Tulevaisuudessa toivoisin, että Imatralla aikuisetkin kävisivät enemmän miettimään heidän lapsiensa tulevaisuutta ja siirtyisivät enemmän käyttämään julkista liikennettä.

 

Perttu Parviainen