Sanomalehtiviikon ilmoitusten keulahahmona on ilmastoaktivisti Greta Thunberg kylttinsä kanssa. Ilmoitukset tuovat esiin sitä, että yhteiskunnalliseen keskusteluun perehtyminen voi antaa kipinän pieniin tai suuriin tekoihin kohti parempaa maailmaa.

Kyky muuttaa maailmaa ei kysy ikää!

Koulujen ja uutismedian yhteistä Sanomalehtiviikkoa vietetään 3.–7.2. Vuoden 2020 Sanomalehtiviikon teemana on ilmastonmuutos.

Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa. Tervetuloa mukaan!

Sanomalehtiviikolla on nyt keskiössä ilmastonmuutos. Pureudumme ilmastonmuutosuutisointiin, avaamme median roolia luotettavan ilmastotiedon välittäjänä ja kuulemme lasten ja nuorten näkemyksiä ilmastonmuutoksesta. Viikon slogan on ”Kyky muuttaa maailmaa ei kysy ikää”.

Kampanjamme keulahahmona on ilmastoaktivisti Greta Thunberg. Tuomme esiin lasten ja nuorten vaikutusmahdollisuuksia sekä uutismedian roolia luotettavan tiedon välittäjänä. Viestimme on, että yhteiskunnalliseen keskusteluun perehtyminen voi antaa kipinän pieniin tai suuriin tekoihin kohti parempaa maailmaa.

Sanomalehtien Liitto
#ilmastonmuutos #media #medialukutaito #sanomalehdet #sanomalehtiviikko