Ruokolahtelaisnuorten päihteidän käyttö on yleistynyt

Ruokolahtelaisnuorten päihteiden käyttö on yleistynyt

Ruokolahtelaisnuorten päihteiden käyttö on yleistynyt huomattavasti, näin kertoo ruokolahtelainen nuori. Yhä useampi ruokolahtelainen nuori käyttää päihteitä. Suosituin päihde ruokolahtelaisnuorten keskuudessa on nuuska. 

 

Tutkimusten mukaan kymmenet yhdeksännellä luokalla opiskelevat oppilaat käyttävät päihteitä päivittäin. Tutkimus osoittaa myös sen, että yläasteella olevilla oppilailla päihteiden käyttö on yleisempää kuin ala-asteella olevilla oppilailla. Päihteiden käyttö yleistyy paljon kahdeksannella- ja yhdeksännellä luokalla.

 

Mikä on mielipiteesi ruokolahtelaisten nuorten päihteiden käytöstä?

Se on aika yleistä, kertoo ruokolahtelainen nuori. Itse en päihteitä käytä, mutta jotkut kaverit yleensä käyttävät. 

 

Yhdeksännesluokkalainen kertoo hänen päihdekokemuksistaan:  

Joo, kaverithan ne niitä päihteitä käyttää, usein kuulen puhuttavan alkoholista ja nuuskasta. Usein kuulen myös kysymyksiä, kuten: “Onko sulla heittää säkkiä?” tai “Voitko jättää jämät tosta röökistä?” tai “Tuukko koulu jälkee röökille?”. Ja viikonlopun jälkeen kuulen, että kuinka hurjaa oli viikonloppuna olla bileissä dokaamassa.

 

Vaikka nuoret tietävät päihteiden vaaran, silti niitä käyttää aika moni. Ratkaisua nuorten päihteidenkäytön laskemiseen  emme vielä ole keksineet, mutta luulen, tai pikemminkin toivon, että ratkaisu löydettäisiin pian.

 

Miro Seppälä ja Joonas Vesanto