Haastattelijoina toimivat Laura Karino (oik.), Oona Tonder, Mimosa Pokkinen, Vilho Tuomainen, Miro Seppälä ja Joonas Vesanto. Kuvassa kolmas vasemmalta on Sami Inkinen. Valokuva: Tuomo Sallinen

Sami Inkinen vieraili Ruokolahden koululla

Sami Inkinen vieraili Ruokolahden koululla

Ruokolahdelta kotoisin oleva Sami Inkinen vieraili Ruokolahden koululla antamassa oppilaille elämän vinkkejä ja kertomassa yrittäjyydestä. Sami Inkinen tunnetaan esimerkiksi Trulia- ja Virta Health-nimisten yritysten luojana ja kehittäjänä
Ryhmä koulun 9. luokkalaisia haastatteli Inkistä koulupäivän aikana.
Samin perheeseen kuuluu 2,5-vuotias tyttö Maya, 4-vuotias Nelly, vaimo Meredith ja Smokey-kissa.
Nuoruudessaan hän harrasti hiihtoa ja ampumahiihtoa ja edusti Ruokolahden Rajua. Tietokoneet kiinnostivat häntä jo nuoruudesta lähtien. Yhdysvaltoihin muutettua hän alkoi juosta enemmän, aloitti uimaan ja pyöräilemään säännöllisesti eli toisin sanoen aloitti triathlonin, jossa hän on voittanut maailmanmestaruuden omassa ikäluokassaan.
Inkinen on aina ollut kohtuu hyvä englannissa, mutta lausuminen ei ollut nuoruudessa niin sujuvaa. Nykyään hän käyttää suomen kieltä niin harvoin, että kielitaito on heikentynyt huomattavasti. Myös harvoin suomessa vierailu on vaikuttanut kielen unohtumiseen. Inkinen haluaisi opettaa tytöilleen edes jonkin verran suomea ja siitä syystä hän onkin harkinnut pidempää matkaa Suomeen lähivuosina.
Idea ensimmäiseen yritykseen Matchemiin lähti tyhjästä. Hänellä oli vain ideana, että jotain voisi tehdä. Inkinen toteaa, että tulevaisuutta on mahdotonta ennustaa ja paras tapa vaikuttaa siihen on laittaa kaikki energiansa siihen mitä haluaa tehdä siinä hetkessä eikä hän tee töitä rahan, vaan tekemisen takia.
Työnsä ohella Sami on lahjoittanut rahaa sokerin vastaiseen taisteluun ja tieteeseen. Sen lisäksi hän on lahjoittanut rahaa lakirahastoon jolla tuetaan vähävaraisten ihmisten oikeus kustannuksia, kouluruokaan, sekä aivo- ja masennus tutkimuksiin.

Haastattelijoina toimivat Laura Karino (oik.), Oona Tonder, Mimosa Pokkinen, Vilho Tuomainen, Miro Seppälä ja Joonas Vesanto. Kuvassa kolmas vasemmalta on Sami Inkinen.

Laura Karino (oik.), Oona Tonder, Mimosa Pokkinen, Vilho Tuomainen, Miro Seppälä ja Joonas Vesanto
Ruokolahden koulu 9A, Ruokolahti