Nuorisotalolla on tarjolla toimintaa oppilaille, kuten biljardin, lautapelien ja pingiksen pelaamista.Kuva: Selma Partanen, Minna Savolainen

Torpparinmäen nuorisotalolle halutaan parannuksia

Torpparinmäen peruskoulun nuorisotalo, oppilaiden keskuudessa kutsuttu nuta on paikka, jonne 7.-9.- luokkalaiset oppilaat voivat mennä viettämään välituntia tai tulla viettämään aikaa koulun jälkeen esimerkiksi kavereiden kanssa. Nuorisotalolla on tarjolla toimintaa oppilaille, kuten biljardin, lautapelien ja pingiksen pelaamista. Nuta omistaa myös Playstation-pelikonsolin, jolla oppilaat usein pelaavat.

Eli Torpparinmäen peruskoulun nuorisotalo on mahtava paikka nuorille, mutta pitäisikö sinne kenties lisätä aktiviteetteja? Kuulimme nuorisotalolta käyviltä oppilailta, että he kaipaisivat nutalle uusia aktivitteetteja ja lisää tilaa, koska nutalla käy paljon oppilaita, jonka takia siellä on todella meluisaa.

7.-luokkalaisaet oppilaat kommentoivat nuorisotalon toimintaa näin: “ Toinen biljardipöytä olisi kiva“ ja “Tyttöjen huone olisi myös miellyttävä ja kiva saada takaisin“. Nuorisotaloa on myös kommentoitu hyvin meluisana paikkana, joten jotkut oppilaat toivoisivat hiljaisemman tilan nutalle.

Kysyimme nuorisotalon ohjaajilta mitä mieltä he ovat oppilaiden palautteesta ja olisiko oppilaiden toiveita mahdollista toteuttaa. “Uusien pelipöytien hankkiminen vaatisi sitä, että vanhoista jompikumpi poistettaisiin sillä tilaa Nuorisotalolla ei ole riittävästi. Molemmilla pöydillä pelataan paljon, joten en usko, että uudet pelipöydät korvaisi, vanhoja eli uusien pelipöytien sijaan pelivuoroja olisi hyvä harkita”.

“Tyttöjen huone olisi mahdollista taas ottaa käyttöön, mutta huone kaipaisi parannuksia ja ´makeoverin´, jotta siitä saataisiin mukava oleskelupaikka tytöille. Tai tila voitaisiin muutta rauhalliseksi paikaksi niille, jotka eivät tykkää nuorisotalon melusta. “

Selma Partanen, Minna Savolainen
Torpparinmäen peruskoulu 7a, Helsinki
#nuorisotalo