Wanhojen tanssit aiheuttavat tytöille stressiä

Wanhojen tanssien lähestyessä eräs asia tuli mieleemme: kuinka vaikeaa on löytää tanssipari? Tämä keskustelu johti meidät siihen tulokseen, että se saattaisi olla vaikeampaa tytöille kuin pojille, joten päätimme ottaa asiasta selvää. 

Haastattelimme tuttujamme ja vierailevia lukiolaisoppilaita heidän kokemuksistaan. Heidän vastauksistansa kävi ilmi, että odotuksemme olivat oikean suuntaisia.  

Suurin osa haastateltavista oli tyttöjä, mutta joukkoon liittyi myös muutama poika. Vastauksista löytyi useita eroavaisuuksia.  

Lukiolaisilta kysellessämme tytöillä oli enemmän negatiivista sanottavaa kuin pojilta, sillä heitä stressasi parin valinta poikien vähäisyyden takia. Osa tytöis jättää siitä syystä tanssit kokonaan väliin.  

Moni tyttö myös sanoi, että pieni paniikki ehti tulla paria etsiessä ja pääsee helpommalla, jos parin valitsee niin nopeasti kuin mahdollista. Tästä heille tuli myös rohkeutta kysyä paria itse, sen sijaan, että odottaisi jonkun kysyvän heiltä ensin. Helpoimmalla kuitenkin pääsivät ne, jotka olivat jo parisuhteessa jonkun kanssa, ja sillä varmistivat parinsa tuleviin tansseihinsa. Suurin osa silti löytää lopulta parin. 

Vastoinkäymisistä huolimatta wanhojen tanssit ovat olleet monille ikimuistoinen kokemus 

Amelie, Olivia, Emma, Enni, Sara
Tampereen kansainvälinen koulu 8E, Tampere
#parin hankkiminen #Wanhojen tanssit